ZAPLECZE APARATUROWE i LABORATORYJNE
- Chromatograf gazowy z detektorem FID GC2010 Pro firmy Shimadzu
- Stanowisko chromatograficzne HPLC – składane, firmy Knauer, Niemcy
- Stanowisko do chromatografii cieczowej HPLC Smartline (składane), firmy Knauer, Niemcy,
- Reaktor mikrofalowy RN800 firmy Plazmatronika
- Spektrofotometr CM-5 do pomiaru barwy, firmy Konica Minolta, Japonia
- Analizator wielkości cząstek laserowy ANALYSETTE 22 NEXT NANO
- Reometr rotacyjny Haake RS6000
- Reometr rotacyjny ROTOVISCO 1, firmy Haake, Niemcy
- Wiskozymetr Micro Visco-Amylo-Graph, firmy Brabender, Niemcy
- Młyn Quadrumat Junior III,
- Farinograf, typ E firmy Brabender, Niemcy firmy Brabender GmbH&Co.KG, Niemcy
- Teksturometr TA.XT Plus, firmy Stable Micro Systems, UK
- Urządzenie do oznaczania objętości pieczywa, typ Volscan Profiler 600, firmy Stable Micro Systems, Anglia
- Aparat Kieltec 2200 - jednostka destylacyjna
- System do oznaczania mykotoksyn – Aokinmycontrol, firmy Aokin AG, Niemcy
- System ekstrakcyjny Soxtec 2055 firmy FOSS ANA, Chiny
- Liofilizator Free Zone 6 I Benchtop, firmy Labconco Corporation, USA
Sala seminaryjna nr 072
Sale laboratoryjne 077 i 073
AktualnościPracownicyKonsultacjeDydaktyka Specjalizacje
Blok specjalizacyjny O: Tradycyjne i nowoczesne technologie w przetwórstwie zbóż i węglowodanówBlok specjalizacyjny R: Jakość i bezpieczeństwo produktów spożywczychBlok specjalizacyjny L: Technologia piekarstwa i innych produktów zbożowychBlok specjalizacyjny M: Technologia węglowodanów
Profil badawczyPublikacjeProjekty badawczeAparatura